Print posted by on in Main 7 years ago

Your life is online now

4 5


Febelfin, de overkoepelende federatie voor de Belgische financiële sector, wrijft met een campagne voor veilig internetbankieren een ongemakkelijke waarheid in het gezicht van wie online al te kwistig omspringt met details over zijn of haar leven. U stelt zich zo immers wel erg kwetsbaar op voor malafide personen.
 
Ford Genks
sluit in 2014, zodra de modellen die zich nog in de fabriek situeren,uitgeput zijn. Het bedrijf belooft 'maatregelen en ondersteuning' voor de getroffen werknemers. Dat zijn er 4.264, waarvan 3.996 arbeiders en 268 bedienden. Bij de toeleveranciers staan nog eens 5.000 banen op het spel.

'Wij zijn ons ten volle bewust van en aanvaarden de maatschappelijke plichten van Ford in deze moeilijke situatie en zullen, indien het herstructureringsplan zou worden bevestigd, zeker stellen dat we de maatregelen zullen nemen en in de ondersteuning zullen voorzien om de gevolgen voor alle betrokken werknemers te milderen', zegt Ford in een persbericht.

Het nieuws van de sluiting werd woensdagochtend meegedeeld op de bijzondere ondernemingsraad. De Europese top van het bedrijf was daarbij niet aanwezig. De werknemers in Genk moesten het stellen met een korte mededeling van de plaatselijke directie.

 

Met de volledige sluiting is het meest negatieve scenario dat op tafel lag, werkelijkheid geworden. Ford Genk stopt met de productie van de Mondeo in 2013. De productie van de S-Max en de Galaxy stopt het jaar nadien.

Ford is nu van plan om de Ford Mondeo, S-Max en Galaxy van de volgende generatie in het Spaanse Valencia te maken. Ook een vestiging in het Duitse Saarlouis zou kunnen profiteren. 'Onder voorbehoud van verdere studie', zouden de compacte voertuigen C-MAX en Grand C-MAX in 2014 in die fabriek gemaakt kunnen worden, in plaats van in Valencia.

Belofte gebroken

De Limburgse arbeiders zien met het nieuws een belofte gebroken. Vakbondsman Walter Knop vindt het 'misdadig'. Op 30 november 2010 werd immers een akkoord ondertekend door de ceo van Ford Europe, Stephen Odell, over de toekomst en verdere investeringen in Ford Genk en Ford Lommel. Vorige maand werd dat akkoord nog herbevestigd door de top van Ford.

Het personeel van Ford Genk had 12 procent ingeleverd op het loon om de nieuwe productiemodellen, die deel uitmaakten van dat akkoord, in Genk te houden.

In Genk komt het nieuws aan als een mokerslag. Een paar honderd arbeiders stonden aangeslagen voor de poorten van de fabriek. Ongeloof maakte snel plaats voor woede en verdriet.

Ook weerklinken de eerste steunbetuigingen voor de getroffen werknemers, uit politieke hoek, vanwege de werkgeversorganisaties maar ook van andere fabrieken, zoals de Audi-vestiging in Brussel. In 2006 werd Volkswagen Vorst met sluiting bedreigd, maar nadat Audi de fabriek overnam, kon bijna de helft van de jobs behouden blijven.

'Wij zijn toen nipt gered geweest, maar we kunnen ons inleven in wat de mensen daar nu meemaken. We betuigen onze steun aan de duizenden mensen die getroffen worden door de sluiting van de Ford-fabriek', zegt Edwin De Clercq, ABVV-hoofdafgevaardigde bij Audi Brussel.

Overcapaciteit

Met de sluiting wil Ford een oplossing bieden voor de overcapaciteit, die een gevolg is van de dalende vraag - met meer dan 20 procent sinds 2007 - op de West-Europese automarkt. 'De verkoop van nieuwe auto's heeft dit jaar het laagste punt bereikt in bijna 20 jaar en zal naar verwacht wordt volgend jaar op dit niveau blijven of nog verder dalen', zegt Ford.

 

---


permalink: permalink -- -- visits: 7083 tagged: • federatie • sector • max 

Published on : ,  until Continuous


maria Oktober 02, 2012 12:41 AM
posted by: maria

test4
reply

miro November 07, 2012 10:08 PM
posted by: miro

http://www.evanshalshaw.com/bondcars/
 
 
http://www.evanshalshaw.com/bondcars/

Everyone has a favourite Bond - and a favourite Bond girl - but what's your favourite Bond car? This interactive guide from Evans Halshaw traces the entertaining evolution of 007's cars.
reply

maria Oktober 17, 2012 06:04 PM
posted by: maria

een ongemakkelijke waarheid in het gezicht van wie online al te kwistig omspringt met details over zijn of haar leven. U stelt zich zo immers wel erg kwetsbaar op voor malafide personen.
reply

miro November 07, 2012 09:48 PM
posted by: miro

http://www.tristancampbell.co.uk/
 
 
http://www.tristancampbell.co.uk/

Tristan Campbell is a Harrogate based photographer specialising in large format landscape photography. This website is a landscape photography portfolio and blog/photoblog (formerly known as Absolutely Nothing).
reply

miro November 07, 2012 09:45 PM
posted by: miro

http://www.longtailvideo.com/players/jw-flv-player/

jwplayer is cool

 
 
http://www.longtailvideo.com/players/jw-flv-player/

reply

miro November 07, 2012 10:12 PM
posted by: miro

http://byassociationonly.com/
 
 
http://byassociationonly.com/

Web design agency in Hereford and Cambridge, UK who design websites, mobile apps and brands. Web design agency Cambridge. Web design agency Hereford.
reply


uw naam*

email adres*

reacties*

code*
 TAGS


RECENT POSTS


RECENT COMMENTS

It works with Firefoc ...
September 22, 2018
i'm trying to post com ...
September 21, 2018
test comment
Juni 06, 2016
hi  this is a test
Augustus 12, 2015
TEST TEST
Juni 20, 2015

MOST VISITED


SEARCHARCHIVE
RSS


(post)